Üye Girişi

Temel Konular


Ar-Ge

İlaç sektöründe Ar-Ge; yeni bir molekülün keşfini veya mevcut moleküller üzerinden geliştirilen yeni formülasyonlara ve kombinasyonlara dayalı olarak tedaviye farklı seçenekler sunan katma değerli eşdeğer ürünleri ortaya çıkaran laboratuvar ve klinik çalışmaları içermektedir.

İlaç sektöründe yeni bir molekülün bulunması, aslında hem referans hem de eşdeğer ilaç firmaları için bir başlangıç noktasıdır. Ürünün, zaman içerisinde bu başlangıç noktasından ileriye taşınması beklenmelidir. Ürünün geliştirilmesi sürecinde de eşdeğer ilaç firmaları ile referans ilaç firmaları arasındaki rekabetin devam etmesi gereklidir. Eşdeğer ilaç firmaları, yeni fırsatlar içeren inovatif çalışmalar yaparak mevcut ürünleri daha ileri noktalara taşımaktadırlar.

Bunun yanında tüm dünyada bitkisel ve kimyasal kaynaklı ilaç üretimi, bilim ve teknoloji alanındaki yeni gelişmeler kapsamında hızla yerini biyoteknolojik ilaçlara bırakmaktadır.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası olarak, endüstrimiz için hedefimiz, Ar-Ge yetkinliğimizi artırarak, özellikle biyoteknoloji alanında olmak üzere, daha yüksek katma değerli ürünler üretmek, küresel bir ilaç üreticisi ve ihracatçısı konumuna gelmektir. Bu hedef kamu belgelerinde yer alan hedefler ve politikalarla örtüşmektedir.

Türkiye İlaç Endüstrisinde Ar-Ge

 

 

Türkiye ilaç endüstrisi, uzun yıllara dayanan üretim kültürü, yüksek katma değer ve ileri teknolojiye dayanan yapısı, deneyimli insan gücü ve ihracat potansiyeliyle, ülkemizin sanayi dönüşümüne önemli katkı sağlayacak öncelikli sektörler arasında yer almaktadır. İlaç firmalarımız, Ar-Ge faaliyetlerine ayırdıkları payı artırmakta ve birçok farklı alanda inovatif faaliyetler göstererek yeniliğe yatırımlar yapmaktadır.

Kaynak:STB,İEİS