Türkiye ilaç endüstrisinin köklü ve öncü kuruluşu İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) ile saygın ve köklü eğitim kurumlarından Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi arasında eğitim alanında işbirliği protokolü imzalandı.
Protokolle, ilaç endüstrisinin gereksinimlerine uygun donanımda eczacı yetiştirmek ve eczacıların istihdam olanaklarını artırmak hedefleniyor.
İEİS Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut: “İlaç endüstrisi olarak üniversite işbirliklerine çok inanıyoruz ve bu ilişkiyi geliştirmek için çok yönlü çalışmalar yapıyoruz” dedi.
İEİS olarak endüstri-sanayi işbirliklerine büyük önem verdiklerini ifade eden Barut “Endüstrimizin geleceğine yatırım yapan işbirliklerini sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda farklı üniversitelerle işbirliği protokolleri imzaladık. Bunlara Ankara Üniversitesinin de eklenmiş olmasından mutluluk duyuyoruz. Söz konusu protokolle üniversite ve sanayi arasındaki bağın daha da kuvvetleneceğine inanıyoruz” dedi.
İEİS’in hedefinin, üretim alanında sağlanacak atılımla, endüstrinin küresel bir üretim merkezi olması, ithal ilaçların yurtiçinde üretiminin sağlanması, Ar-Ge alanında ise, yetkinliğin artırılarak özellikle biyoteknolojide, daha yüksek katma değerli ürünler geliştirilmesi olduğunu belirten Barut “Bu çerçevede, üretim ve Ar-Ge alanında çalışacak nitelikli personel açığımız bulunuyor. Endüstri olarak bu alanlarda daha fazla sayıda uzman yetiştirmeye önem veriyoruz. İlaç sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen yetenekli ve istekli gençlerimizi cesaretlendirmek ve destek olmak; kamu, üniversite ve sanayinin ortak sorumluluğu. Tüm taraflar artık bu konuda çok daha hassas ve bilinçli” dedi.
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gülbin Özçelikay: “Hedefimiz sanayiye nitelikli işgücü, öğrencilerimize iş imkanı sağlamak ” dedi
Özçelikay, Türkiye’nin en köklü ve saygın eczacılık fakültelerinden birisi olarak öğrencilerinin aldıkları eğitimin daha ileriye taşınması, ülkenin ve sanayinin ihtiyaçları yönünde kurgulanması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Özçelikay, “Öğrencilerimizin ilaç sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü karşılayacak eğitimi alması hem gençlerimizin iş olanaklarını artıracak hem de sanayiye katma değer olarak dönecektir” dedi.
Öğrencilerin endüstriyel eczacılığı deneyimlemelerinin önemine de değinen Özçelikay, şöyle devam etti: “Öğrencilerin okulda öğrendikleri teorik bilgiyi sanayide yapacakları stajla pekiştirmeleri ve uygulamada karşılaştıkları sorunlara çözüm üreterek deneyim kazanmaları açısından da bu işbirliği büyük fayda sağlayacaktır”.