Üye Girişi

Basın


Basın Açıklamaları

Türkiye ilaç endüstrisi, CPhI Worldwide Paris fuarı'nda tanıtıldı

 

Türkiye ilaç endüstrisi, dünyanın en büyük ve kapsamlı ilaç fuarı CPhI WORLDWIDE’da, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Türkiye İlaç İhracatçıları Platformu’nun ortaklaşa yer aldığı stantta tanıtıldı.

 

CPhI Worldwide Paris, bu yıl 7-9 Ekim tarihlerinde Paris’te gerçekleşti. Üç gün süren CPhI Worldwide Paris süresince; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ve İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) tarafından koordinasyonu yürütülen Türkiye İlaç İhracatçıları Platformu’nun ortaklaşa yer aldığı stantta Türkiye ilaç endüstrisi tanıtıldı. Etkinlik kapsamında birbirinden önemli konuşmacıların yer aldığı panel ve oturumlar gerçekleştirildi. Türkiye de, “Global Oyuncu Olarak Türkiye İlaç Endüstrisinin Dinamikleri” başlıklı bir panelle gündeme taşındı.

TÜRKİYE “GLOBAL OYUNCU OLARAK TÜRKİYE İLAÇ ENDÜSTRİSİNİN DİNAMİKLERİ”   BAŞLIKLI PANELDE TARTIŞILDI

İlaç sektörünü temsil eden çok sayıda yerli ve yabancı katılımcının izlediği Türkiye panelinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Hakkı GÜRSÖZ Türkiye sağlık sistemi reformları hakkında yaptığı konuşmada ‘’Dünya Sağlık Örgütü Anayasası’nda belirtildiği gibi sağlık herkes için temel bir insan hakkıdır. Bunu özümseyen ve yaptığı tüm işlerin merkezine insanı koyan bir yaklaşımla ikinci bin yılın başında ülkemiz sağlık sistemi analiz edilmiş ve aksayan yönleri ortaya konmuştur. Eş zamanlı olarak bu sorunlara odaklanan kapsamlı bir reform paketi olan Sağlıkta Dönüşüm Programı hazırlanmış ve hayata geçirilmiştir. Bu programla 12 yılda eşine az rastlanır bir şekilde halkımızın sağlık düzeyi yükselmiş ve  memnuniyeti artmıştır. Bugün en önemli görevimiz mevcut kazanımlarımızı koruyarak kararlılıkla 2023 hedeflerimize yürümektir.‘’ dedi.   İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Turgut TOKGÖZ ise yaptığı konuşmada ‘İlaç endüstrimizde, uzun yıllara dayanan uluslararası kalite standartlarında üretim deneyimi mevcuttur. Kaliteli insan gücü ve yüksek teknolojisi ile gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek potansiyele sahip olan endüstrinin ürünleri, 150’den fazla ülkeye ihraç edilmektedir. İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası olarak, endüstrimiz için, dünyanın önde gelen ilaç üreticilerinden ve ihracatçılarından birisi konumuna gelmek ve Ar-Ge yetkinliğimizi artırmak hedeflerini belirledik.’’ dedi.  Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Fransa Danışmanı Utku Bayramoğlu ise Türkiye ilaç sektöründe yatırım ortamı ve fırsatları hakkında bilgi verdi.

CPhI NEDİR?

Dünyanın en önemli ilaç fuarı CPhI Worldwide, senede bir kez Avrupa’nın değişik ülkelerinde gerçekleştiriliyor. Organizasyon, yaklaşık 140 ülkeden 35.000’in üzerinde ziyaretçi ve 2.500 stant katılımcısı ile yapılıyor.

CPhI Worldwide yelpazesinin bir parçası olarak bölgesinin merkezi niteliğindeki ve ilaç endüstrisi için önem taşıyan ülkelerde (CPhI India, CPhI China, CPhI Rusia gibi) bölgesel fuarlar düzenleniyor.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın girişimleri sonucu, CPhI İstanbul ilk defa Haziran 2014 tarihlerinde Türkiye ve bölge ülkelerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak İEİS’in resmi ortaklığı ve TİTCK’nın desteği ile düzenlendi.

İLAÇ ENDÜSTRİSİ İŞVERENLER SENDİKASI ve TÜRKİYE İLAÇ İHRACATÇILARI PLATFORMU

İEİS, 1964 yılında üyelerinin çalışma koşullarını iyileştirmek ve sağlık politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Ulusal ve çokuluslu 59 üyesi bulunmaktadır. Üyelerinin temel faaliyet alanını ilaç üretimi oluşturmaktadır. İEİS, referans üründen eşdeğer ürüne, ilaç ve etkin madde üretiminden ithalatına, biyolojik ürünlerin hastalara sunulması ile fason üretime kadar geniş ve farklı çalışma alanlarında hizmet veren firmaları çatısında barındırmaktadır.

Türkiye ilaç endüstrisinin uluslararası rekabet gücünün artması için kurulan ve İEİS koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Türkiye İlaç İhracatçıları Platformu ise 28 üyesiyle, endüstrinin tanıtılması ve rekabet gücünün geliştirilmesi alanlarında çalışmalar yürütmektedir.

 

09.10.2014

İlgili Görseller: