Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

Brezilya hükümeti inovasyonu teşvik etmek için çok yüksek bütçe ayırdı

Brezilya hükümeti “Inova Empresa” başlıklı plan kapsamında, 2013 ve 2014 yılları için toplam 16.6 milyar dolar düzeyinde teşvik bütçesi ayırarak sanayide verimliliğin ve rekabetin teknolojik inovasyonla artırılmasını hedeflediğini açıkladı. Söz konusu bütçenin 11.9 milyar doları 7 stratejik sektördeki her ölçekten firmanın yararlanımına açılıyor. Bu sektörler; sağlık, tarım, enerji, petrol ve gaz, savunma, bilgi ve iletişim teknolojisi ile çevresel sürdürülebilirlik.

Sağlık alanındaki teşvikler özellikle onkoloji, biyoteknoloji ve tıbbi cihaza odaklanıyor. Hükümetin bugüne kadarki ilaç ve sağlık sektörüne yönelik proaktif yaklaşımı, hastaların ilaca erişimini artırdı, yerli endüstrinin güçlenmesini sağladı. Yeni teşvik programıyla da hem yerli hem yabancı firmalara inovatif stratejiler geliştirmeleri için destek sağlanacak.

Planın tanıtım toplantısı, Brezilya Başkanı Dilma Rousseff ile Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanı Marco Antonio Raupp tarafından yapıldı. Planda yer alan araştırma, geliştirme ve inovasyon (ArGe-İ) teşvikleri, firmalara ekonomik sübvansiyonlar, firmalar ve araştırma enstitüleri arasındaki işbirliklerine destek, teknoloji firmalarında ortaklık desteği ve yıllık %2,5-5 oranında faizlerle krediler şeklinde sağlanacak.

Hükümetin öncelikli politikası doğrudan yatırım, özel krediler, düşük vergi oranları ve çok uluslu firmalarla yapılacak teknoloji transferi anlaşmalarıyla yerli endüstriyi güçlendirmek. 2012 yılında Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanlığı toplam bütçesinin %5’ini (8.3 milyon dolar) sağlık ve biyoteknoloji sektörlerine harcadı. Ayrıca hükümet tedavide maliyet etkinliğinin sağlanması ve ithal ürünlere bağımlılığı azaltmak amacıyla yerli firmaları güçlendirecek mevzuat ortamını yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor.

19.04.2013

İlgili Görseller: