Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

“Turkey – The Cooperation Council for the Arab States of the Gulf (GCC) Pharmaceuticals and Medical Devices” Toplantısı

Sendikamız, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ve Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) ile işbirliği içinde 1-2 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul Sheraton Maslak Otel’de “Turkey – The Cooperation Council for the Arab States of the Gulf (GCC) Pharmaceuticals and Medical Devices Workshop” başlıklı bir toplantı düzenleyecektir.

Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan Krallığı ve Umman’ın oluşturduğu KİK, üye ülkeler arasında koordinasyon ve entegrasyonun sağlanması; ekonomik, ticari, finansal, gümrük, iletişim, eğitim ve kültür alanlarında benzer mevzuat uygulamalarına geçilmesi amacıyla kurulmuştur.

KİK bünyesinde üye ülke Sağlık Bakanları’ndan oluşan Yürütme Kurulu’na bağlı olarak çalışan bir Merkezi İlaç Ruhsatlandırma Departmanı bulunmaktadır. Söz konusu kuruluştan alınan ruhsatlar, 6 üye ülke için geçerli olmaktadır.

Körfez ülkelerine ihracatımızın artırılması ve iş bağlantılarının kurulması açısından önemli bir fırsat olan söz konusu toplantıya, KİK ve üye ülkelerin resmi otoriteleri ve firma temsilcileri katılacaktır. Toplantı çerçevesinde ülkemizden ve KİK ülkelerinden firmaların birebir iş görüşmeleri yapmaları da sağlanacaktır.

Toplantı programı

Kayıt formu

 

19.04.2013