Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS): Beklentimiz eczacılarımızla, SGK’nın uzlaşmaya varmasıdır

Sektörümüzün, ekonomik konjonktürden kaynaklanan ağırlaşmış sorunları olmakla birlikte, uzun zamandır süregelen düzenli ve sistemli bir işleyiş mekanizması bulunduğuna inanıyoruz.

2004 yılından bugüne kadarki dönemde, sağlık sistemimizde önemli ve köklü değişiklikler yaşanmıştır. Bu değişiklikler sonucunda sağlık hizmetlerinin kalitesi yükselmiş, bu hizmetler yaygınlaşmıştır. Sistemdeki bu gelişme, doğal olarak maliyet artışına neden olmuş, sektörün taraflarınca yüklenilen bu artış da çeşitli sorunlar ortaya çıkarmıştır.

Bu sorunların, şimdiye kadar olduğu gibi, sektörün tüm taraflarının katkılarıyla, diyalog ve karşılıklı anlayışla çözülmesi önemlidir. Mevcut düzeni tamamen değiştirecek uygulamalar, bazı sorunları çözebilecek gibi görünse de, yeni başka sorunları beraberinde getirebilecektir.

Beklentimiz, eczacılarımızla, Sosyal Güvenlik Kurumumuzun (SGK), 16 Ocak 2010 tarihine kadar belli bir anlayış çerçevesinde uzlaşmaya varması ve sağlık hizmetlerinin iyileşerek devam etmesidir. 28.12.2009

İlgili Görseller: