Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

EGA’nın yeni başkanı Didier Barret oldu

İEİS’in de üyesi olduğu Avrupa Eşdeğer İlaç Birliği’nin (EGA) başkanlığına Mylan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinin Başkanlığını yürüten Didier Barret seçildi.

Görevi kabul konuşmasında Barret, eşdeğer ilaçların pazara girişinin bir an önce sağlanmasının önemine dikkat çekerek, her kaybedilen günün, sağlık sistemlerinin verimliliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik fırsatların da kaybedilmesine neden olacağını belirtti.

Önümüzdeki 3 yıl içinde, patent süresi dolan ürünlerin hem sayıca hem de değer olarak zirveye çıkacağını belirten Barret, buna ek olarak biyobenzer ilaçların da yeni bir gelişme alanı olarak kabul gördüğünü söyledi. Tüm koşulların sağlanması, Avrupa Komisyonu’nun ilaç sektörü soruşturmasından çıkan eşdeğer ve biyobenzer ilaçların zamanında pazara girmesine izin verilmesi gerektiği tavsiyelerinin yerine getirilmesi durumunda, Avrupa sağlık sisteminin hastaların ilaca erişimi ve tasarruf sağlanması anlamında yeniden şekillendirilebilmesinin potansiyelinin olduğunu bildirdi.

Kaynak: EGA Basın Bülteni
23.11.2009

İlgili Görseller: