Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

Logomuz Değişti

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası olarak 2000 yılından beri kullandığımız logomuzu yeniledik. Görsel tasarım alanındaki yeni anlayışla tasarlanan yeni logomuzun, kurulduğumuz 1964 yılından bugüne biriktirdiğimiz kurumsal değerleri ve geleceğe dönük yönümüzü bir arada barındırdığına inanıyoruz.

2000 yılından beri kullandığımız ve tablet formunun içinde tıp biliminin sembollerinden olan Merkür’ün asasını (caduceus) içeren logomuzun, yaklaşık 9 yıldır bizi çok iyi anlattığını düşünüyoruz. Ancak, aradan geçen süre içinde, Türkiye ilaç sektörü değişti, gelişti, uluslararası platformda yerini sağlamlaştırdı. Değişim, Sendikamıza da yansıdı. Bu değişimi içerecek, Sendikamızı ve ilaç endüstrimizi doğru ifade edecek bir logo ile yolumuza devam etme kararı aldık.

Logomuz ne anlatıyor?

Tablet formunu çağrıştırması amacıyla seçilen bir dairenin, dört parçaya bölünüp, parçaların tekrar kurgulanmasıyla bir logo oluşturuldu. Logonun, dışadönük, değişime açık, dinamik ama aynı zamanda sağlam ve kalıcı bir duygu vermesi amaçlandı.

Daire parçalarının dışadönük olması, Sendikanın resmi otorite, doktor, eczacı ve diğer paydaşlarıyla iletişime açık tutumunu simgeliyor. Dairelerin iç içe geçmiş olması ise Sendikanın üyeleriyle birlikteliğini anlatıyor.

Her daire parçasının kendi içinde de çizgilerle bölünmesi, çoğul bir anlam yüklüyor. Bu çoğul anlam, üyelerin faaliyet alanı ve üretim çeşitliliğini, sağlık sektöründeki paydaşların çokluğunu belirtiyor. Çizgilerin çakışması ve birleşmesi, bu çoğulluğun ortak hedeflerde buluşmasını, çizgilerin dışa dönük olmaları ise, üyelerimizin uluslararası faaliyetlerini, ihracat kapasitelerini ve dışa açılmalarını ifade ediyor.

Yeni logomuzun, tasarım anlayışı ve kullanılan renkler itibarıyla, sağlıklı, sıcak ve sağlam bir duruş sergilediğine, logoda yer alan mavinin; ileri görüşlülüğü, sağlığı ve hareketi, kırmızının ise; enerji, güç ve güveni çağrıştırdığını düşünüyoruz.

Dileğimiz, sizlerin de bu değişimi beğenmeniz ve benimsemenizdir.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası 24.08.2009

İlgili Görseller: