Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

EGA’nın yeni başkanı Eric Gorka oldu

Avrupa Eşdeğer İlaç Birliği’nin (EGA) başkanlığına Sandoz International Ticari Operasyonlar Başkanı Eric Gorka seçildi. Uzun yıllardır EGA Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gorka, 2 yıl boyunca başkanlık görevini sürdürecek.

Gorka görevi kabul konuşmasında, görevindeki öncelikli hedefinin yeni eşdeğer ilaçların özellikle biyobenzer ürünlerin hastalara ulaştırılma sürecini hızlandırmak olduğunu söyledi. Gorka, eşdeğer ilaçların, ilaca erişimin kolaylaşması ve sağlık sistemlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında oynadığı önemli role dikkat çekti. Eşdeğer ilaçların, harcamaları düşürüp, rekabeti artırdığını ve eşdeğer ilaç kullanımıyla sağlanan tasarrufun bu kaynağa ihtiyaç duyulan yeni tedavilere aktarıldığını belirtti. Gorka, çalışmalarını bu başarılı zeminine dayandıracağını söyledi.

Birçok Avrupa ülkesinde, ruhsatlandırma, fiyatlandırma ve geri ödeme sürecinde önemli geciklemeler yaşandığını söyleyen Gorka, ilgili yetklili kurumlar ve paydaşlar; özellikle AB kurumları, Avrupalı tüketici ve hasta kuruluşları arasındaki işbirliğinin artırılmasının gereksiz engellerin ortadan kaldırılmasında çok önemli bir adım olacağını belirtti.

Gorka’nın uzun vadede amacı, biyobenzer ilaçların, Avrupa pazarındaki payının artırılmasını sağlamak olacak. Gorka, 2010 itibarıyla yeni ruhsat alan ilaçların %50’sinin biyoteknolojik ürün olacağının öngörüldüğünü ve gelecek 10 yılda çok sayıda mevcut biyoteknolojik ürünün patent korumasının sona ereceği ifade etti.

Kaynak:www.egagenerics.com 28.11.2007

İlgili Görseller: