Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

Portekiz’de eşdeğer ilaçlar teşvik ediliyor

Portekiz Eşdeğer İlaç Birliği (Apogen) ve Portekiz İlaç Kurumu (Infarmed), kamuoyu ve sağlık profesyonellerinin eşdeğer ilaçlar konusundaki bilgi düzeyini artırmak ve eşdeğer ilaç endüstrisinin gelişimini sağlamak amacıyla 2007 yılının ikinci yarısında bir eşdeğer ilaç kampanyası başlattı.  

Kampanyanın amacı, IMS verilerine göre, Mayıs 2007’de tutar ölçeğinde %17,4 olan eşdeğer ilaçların Pazar payını 2009 yılı başında %20’ye yükseltmek, pazarda bulunan eşdeğer ilaç sayısını artırmak ve ilaç fiyatlarını düşürmek.  

Kamuoyuna, televizyon, radyo ve gazetelere verilecek reklamlar, eczanelere, hastanelere ve sağlık kuruluşlarına asılacak posterler, billboardlar ve Infarmed’in web sitesi aracılığıyla ulaşılması hedefleniyor. Sağlık profesyonellerine ise özel yayınlarda yer alacak röportaj ve raporlarla, haftalık yayınlarda yer alacak eklerle ve internet aracılığıyla ulaşılması planlanıyor. Kampanya kapsamında Haziran ayında uluslararası bir eşdeğer ilaç sempozyumu düzenlendi.  

Ayrıca, kamuoyu ve sağlık profesyonellerinin eşdeğer ilaçlar konusundaki bilgi düzeylerini öğrenmek amacıyla çeşitli araştırmalar gerçekleştirilecek.


Haberin tamamı için
SCRIP 13-07-2007 Generic medicines promoted in Portugal 26.07.2007

İlgili Görseller: