Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

Afganistan Ulusal İlaç Hizmetleri Birliği’nin Türkiye ziyareti

Afganistan Ulusal İlaç Hizmetleri Birliği (ANMSO) 24-27 Haziran 2013 tarihleri arasında ülkemize bir ziyaret gerçekleştiriyor. ANMSO’nun etkili bir özel sektör kuruluşu olarak konumlandırılması ve kapasitesinin güçlendirmesi için, Birliğe, Sendikanın ve resmi otoritenin deneyimlerinin aktarılması amacıyla düzenlenen ziyaret Sendikamızın desteğiyle organize edildi. 

Ziyaret kapsamında, 24 Haziran 2013 tarihinde Sendikamızda bir eğitim toplantısı düzenlendi. Tam günlük toplantıda, Türkiye sağlık sistemi, ilaç pazarı ve mevzuatı detaylı olarak aktarıldı. Ardından Sendikanın endüstrideki rolü, sorumlulukları ve iç operasyonlarını kapsayan bir eğitim verildi. 

Heyet ziyaret kapsamında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu’yla da toplantılar gerçekleştirecek. 

ANMSO kimdir? 

ANMSO, Mart 2012’de kurulmuştur. Afganistan’da faaliyet gösteren 6 birliğin (İlaç İthalatçıları Birliği, İlaç Üreticileri Birliği, İlaç Dağıtım Kanalları Birliği, Perakendeciler Birliği ve Tıbbi Cihaz Birliği) çatı örgütü konumundadır. Birliğin kuruluş amacı Afganistan’da üretim ve ithalat ile pazarda daha fazla ürün bulundurmak ve ilaca erişimi artırmaktır. 

USAID, finansal ve teknik destek sağlayarak, Afganistan’daki Sağlık Politikaları Projesi (HPP) ile ANMSO’nun operasyon, yönetim ve insan kaynakları sistemlerini güçlendirerek sunduğu servisin kalitesini artırmayı hedeflemektedir. 

25.06.2013

İlgili Görseller: