Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

2013 Uluslararası Biyoteknoloji Konvansiyonu

Konusunda dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi olarak nitelendirilen ve her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Uluslararası Biyoteknoloji Konvansiyonu, bu yıl Şikago’da gerçekleşti. Konvansiyona, Türkiye ikinci kez Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun başkanlığında 14 firma, 5 resmi kuruluş ve 2 sivil toplum kuruluşunun dahil olduğu resmi bir delegasyonla katıldı.

Sağlık Bakanımız tarafından açılışı yapılan Türkiye Pavyonu’nda, Sendikamız da yer aldı. Standımızda, Türkiye İlaç İhracatçıları Platformu ve Sendikamızın tanıtımı yapıldı.

Biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren binlerce kurum ve kuruluşu bir araya getirmekte olan, ikili ilişkileri geliştirmek ve çeşitli yatırım bağlantıları kurmak açısından önemli fırsatlar sunan Konvansiyon çerçevesinde açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Biz artık ülkemizin ilaç sanayinde söz sahibi olan, stratejik ilaçları üretebilen ve tıp teknolojisinde teknolojik üretim yapabilen, Ar-Ge’sini geliştirebilen, bölgesinde sağlıkta güçlü bir merkez olmasını istiyoruz” dedi.

25.04.2013

İlgili Görseller: