Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

2012 Uluslararası Biyoteknoloji Konferansı

Uluslararası Biyoteknoloji Sanayi Organizasyonu (BIO) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Biyoteknoloji Konferansı, 18-21 Haziran 2012 tarihleri arasında, Boston’da gerçekleşti. Konferansa, Türkiye ilk kez Bilim Sanayii ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün başkanlığında resmi bir delegasyonla katıldı.

Bilim Sanayii ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açılışı yapılan Türkiye Pavyonu’nda, Sendikamız da yer aldı. Sendikamızın standında, Türkiye İhracat Platformu tanıtım kataloğu ve Sendika tanıtım broşürü katılımcılarla paylaşıldı, endüstriye ilişkin tanıtım filmi gösterildi.

Konferans süresince, ilaç sektöründeki biyoteknolojik çalışmalarla ilgili son gelişmelerin aktarıldığı etkinlik ve toplantılar gerçekleşti. Biyoteknoloji sektörüyle ilişkileri geliştirmek ve çeşitli yatırım bağlantıları gerçekleştirmek açısından da önemli fırsatlar sunan Konferans çerçevesinde açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Hedefimiz, Türkiye’yi küresel ölçekte bir üretim ve Ar-Ge üssü, bölgesel bir yönetim merkezi haline getirmek” dedi. Ergün, Türk ilaç sektörünün dünya ile rekabet edebilecek bir bilgi birikimine, altyapıya ve stratejik konuma sahip bulunduğunu belirtti. 21.06.2012

İlgili Görseller: