Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

ABD’de biyobenzer ilaçlardan beklenen tasarruf 25 milyar Dolar

ABD’de Kongre Bütçe Ofisi tarafından açıklanan rapora göre, biyobenzer ilaçların ruhsatlandırılmasına ilişkin yasanın yürürlüğe girmesiyle toplam sağlık harcamalarında on yıllık süre içerisinde 25 milyar Dolarlık tasarruf sağlanabilir.

Rapora göre, 2009–2018 yılları arasında sağlanabilecek olan tasarruf, ulusal sağlık harcamalarının yaklaşık olarak %0,5’ine tekabül edecek. Bütçe Ofisi’ne göre, biyobenzerlerin 2012 yılının ortalarında pazara gireceği varsayılırsa 2013’ten önce yapılabilecek olan tasarruf sadece 200 milyon Dolar olabilir. Bu zamanlama da başvuruların gerekliliklerinin tamamlanıp bilimsel ve teknik ve patent koruması engellerinin kaldırıldığı ve yasanın 2009 mali yılı (gelecek yılın Ekim ayı) başında yürürlüğe girmesi temeline dayanıyor.

Sağlık, Eğitim, İş ve Emeklilik Komitesi tarafından yaklaşık bir yıl önce talep edilen rapora göre, sağlanacak tasarruflar daha fazla başvurunun yapılması ve onaylanmasıyla birlikte hızlanacak ve daha fazla şirket biyobenzer ilaçları pazarlayacak. 04.07.2008

İlgili Görseller: