Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

ABD Eşdeğer İlaç Birliği Yıllık Toplantısı Yapıldı

400’ü aşkın endüstri lideri, finansal uzman ve politikacı ABD Eşdeğer İlaç Birliği’nin (GPhA) yıllık toplantısında eşdeğer ilaç endüstrisinin 2008’de karşılaşabileceği kritik konuları görüşmek üzere, 12 Şubat’ta bir araya geldi. Teması “Eşdeğer İlaçlar: Daha İyi Sağlık İçin Doğru Çözüm” olan konferansta katılımcılar ABD’nin yasama ve seçim yılında endüstrideki fırsatlar ve zorlukları tartıştılar.

GPhA Başkan ve CEO’su Kathleen Jaeger, oy kullanmaya gidenlerin aklında erişilebilir sağlık koruma sistemlerinin olduğunu, eşdeğer ve biyobenzer ilaçların kaliteli tedaviye erişim sağlarken, sağlık harcamalarını düşürmede çözüm olacağını ve bu ürünlerin daha iyi bir sağlık için doğru tercih olduğunu söyledi.

Bugün ABD’de reçetelenen ilaçların %65’i eşdeğer ürünler. Daha ekonomik olan eşdeğer ilaçlar; tüketiciler, hükümetler ve sosyal güvenlik sistemleri için kayda değer bir tasarruf sağlıyor.

ABD eşdeğer ilaç endüstrisinin, başkent ve eyalet başkentlerinde yürüttükleri çalışmalarda hedefledikleri hususlardan bazıları şöyle:

* Güvenilir ve doğru işleyen bir ABD İlaç ve Gıda Kurumu (FDA) onay süreci yaratarak biyobenzer ilaçlara zamanında erişimin sağlanması,
* Tüketicilerin eşdeğer ilaçlara erişimini zorlaştıran engellerin kaldırılması,
* FDA Eşdeğer İlaç Ofisi’nin finansmanı için yeterli kaynak sağlanması,
* İnovasyonla, erişilebilir eşdeğer ilaç arasında dengeyi sağlayan serbest ticaret anlaşmalarının onaylanması.
22.02.2008

İlgili Görseller: