Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

Avrupa İlaç Sektörü’nün Geleceğine Yönelik Kamuoyu İstişaresi

“Avrupa İlaç Sektörü’nün Geleceğine Yönelik Kamuoyu İstişaresi” tamamlandı. Avrupa Komisyonu, Avrupa için stratejik öneme sahip ilaç sektörüne ilişkin, Temmuz 2007’de başlattığı ve Ekim 2007’de sona eren “Avrupa İlaç Sektörü’nün Geleceğine Yönelik Kamuoyu İstişaresi”ne ilgili tüm paydaşları görüş sunmak üzere davet etmişti. Toplam 104 kuruluşun görüş verdiği istişarede, en fazla sayıda görüş, endüstride yer alan kuruluşlar ve firmalar ile sağlık profesyonellerinden geldi.

AB Komisyonu, kamuoyu istişaresini takiben, AB’de ilaç için tek pazarın geleceğini, vizyon ve somut aksiyon maddelerini içeren bir tebliğ ile Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nun dikkatine sunacak.

Kamuyou istişaresi için İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) ve Türkiye İlaç Sanayii Derneği (TİSD) de görüş bildirdi. İEİS ve TİSD ortak görüşü Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke kuruluşlarından gelen az sayıdaki görüş arasında yer alıyor.

İEİS ve TİSD ortak görüşünün konu başlıkları şunlar:
  *   Sektörde, Avrupa Komisyonu’nca öngörülen tehditlere katılıyor musunuz, sizce başka tehditler de var mı?
  *  Komisyonca hedeflenenlerin dışında başka alanlar da hedeflenmeli mi?
  *  Özellikle sahte ilaçlar ve üçüncü ülkelerin de ilaca erişimini sağlamak konusunda, AB’de alınan somut önlemlerin yanısıra sizin ne gibi önerileriniz olabilir?
  *  Avrupa’nın uluslararası rekabetini artırmak için ne yapılabilir?
  *  Avrupa’da fiyatlandırma ve geri ödeme konusunda uyumu ve şeffaflığı teşvik etmek neler yapılabilir?


Ayrıntılı bilgi için:
http://ec.europa.eu/enterprise/pharmaceuticals/pharmacommunication/pubconsult.htm 04.01.2008

İlgili Görseller: