Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

İKEV’in düzenlediği “Türkiye İçin Biyoteknoloji” konferansı yapıldı.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın öncülüğünde kurulan İlaç ve Kimya Endüstrisi Araştırma ve Geliştirme Vakfı’nın (İKEV) düzenlediği “Türkiye İçin Biyoteknoloji” konferansı, 8 Kasım Perşembe günü İstanbul’da gerçekleştirildi. Konferans, Ankara Milletvekili Reha Denemeç ve İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Turgut’un açılış konuşmalarıyla başladı.

Biyoteknoloji alanında gelişmiş ve gelişmekte olan ülke örneklerinin değerlendirildiği Konferansta, Türkiye’de akademik kuruluşlarda ve KOBİ’lerde biyoteknoloji alanında neler yapıldığı anlatıldı. Akademisyenlerin, yatırımcıların ve endüstri temsilcilerinin bir arada bulunduğu ortamda, Türkiye’de biyoteknoloji alanında neler yapılabileceği de tartışıldı.

İKEV Başkanı Kaya Turgut açılışta yaptığı konuşmada, “Konferansın amacı, sadece ilaç alanında değil temel biyoteknoloji platform teknolojisini kullanan tıbbi cihaz, çevre, enerji, gıda ve tarım gibi diğer alanları da Türkiye’deki paydaş ve yatırımcıların dikkatine sunmak. İKEV olarak beklentimiz, konferansın, biyoteknolojinin kullanılabileceği tüm alanlarda yeni girişimlere ve mevcut girişimlerin geliştirilmesine önayak olması.” dedi.

Biyoteknolojide gelişmiş ülkelerin gerisinde kalan Türkiye’nin önümüzdeki dönem için bir politika belirlemesinin zorunlu olduğunu belirten Turgut, “Ülkemiz, biyoteknoloji konusunda yolun çok başında. Diğer ülkelerin deneyimlerinden yararlanarak, bir biyoteknoloji stratejisi oluşturmamız, hızlı ve sistemli bir gelişim sürecine girmemiz şart. Tüm tarafların yoğun çabasını ve işbirliğini gerektirmekle birlikte, bu imkansız bir hedef değil.” şeklinde konuştu.

Sunumlar için tıklayın

İKEV
İlaç ve kimya sektörünün gelişimine yönelik araştırma ve incelemeler yapmak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etmek amacıyla, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın öncülüğünde, 1998 yılında kuruldu. Bugüne kadar ilaç sektörüne yönelik birçok bilimsel çalışma ve toplantı gerçekleştiren Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığını Kaya Turgut sürdürüyor.
08.11.2007

İlgili Görseller: