Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

‘’Beşeri ve Veteriner Tıbbi Ürünler ile İlgili Yasal Düzenlemeler -Türkiye’nin AB Üyeliği Yolu’’ Konferansı Yapıldı

Avrupa İlaç Ajansı (EMEA)’nın, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdülüğü’nün işbirliğiyle düzenlediği ve iki gün sürecek olan ‘’Beşeri ve Veteriner Tıbbi Ürünler İle İlgili Yasal Düzenlemeler - Türkiye’nin AB Üyeliği Yolu’’ başlıklı konferansı 22-23 Ekim 2007 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. Açılış konuşması, EMEA Direktörü Thomas Lönngren tarafından yapılan toplantıda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil de bir konuşma yaptı.

Toplantıda, İEİS Genel Sekreter Yardımcısı Murat Salihoğlu da bir sunum yaptı.

Türkiye ve Hırvatistan’ın AB otorite birliklerine katılımını destekleyen AB projesi kapsamında düzenlenen Konferans, ülkemizde, AB’nin beşeri ve veteriner ilaçlarla ilgili mevzuatının, sektör temsilcilerinin, resmi otorite yetkililerinin ve yabancı uzman konukların katılımıyla kapsamlı olarak ele alındığı ilk toplantı olma özelliğini taşıyor. Konferans’ın ilk aşaması, 2-3 Nisan 2007 tarihlerinde Hırvatistan’da gerçekleşmişti.

Birliğin beşeri ve veteriner ilaçlarla ilgili mevzuatını ve ülkemizin AB mevzuat uyum çalışmaları kapsamında katettği yolu anlatmak, Türkiye’nin konuya ilişkin karşılaştığı sorunları tartışmak amacıyla düzenlenen toplantı ülkemizin AB üyeliği süreci çerçevesinde büyük önem taşımaktadır. 25.10.2007

İlgili Görseller: