Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

FDA’den eşdeğer ilaçlara destek

ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA), eşdeğer ilaçları desteklemek amacıyla GIVE (Generic Initiative for Value and Efficiency-Eşdeğer İlaç Girişimi) adını verdiği yeni bir program başlattı. Bu programla, pazardaki eşdeğer ilaç sayısının artmasının sağlanarak rekabetin artırılması ve fiyatların düşmesi hedefleniyor. Program, eşdeğer ilaçların ruhsat onay sürecini hızlandıracak ve yenileyecek. ABD’de 2007 yılında 682 eşdeğer ilaç onaylandı, bu rakam bir önceki yıldan %30 daha fazla.

FDA Eşdeğer İlaç Ofisi Direktörü Gary Buehler, artan eşdeğer ilaç ruhsat başvurularına ayak uydurmak için bu ilaçların ruhsat onay sürecinde Kurum’un, kaynaklarından daha fazla yaralanmayı sağlayacak bazı değişikliklere gidileceğini söyledi. Böylece önümüzdeki yıl, 2007’de olduğundan daha fazla eşdeğer ilaç ruhsat başvurusu değerlendirmeye alınabilecek.

GIVE’in hedeflerinden birisi de; FDA’nın pazarda henüz eşdeğeri bulunmayan ürünlere ilişkin eşdeğer ilaç başvurularına öncelik vererek bu ilaçların tüketiciye ulaşmasının hızlandırılması.

FDA’nın şu anda 215 tam zamanlı çalışanı eşdeğer ilaç başvurularını değerlendiriyor. GIVE ile birlikte Kurum yeni personel alımı yapacak. Aynı zamanda FDA eşdeğer ilaç üreticileri ile iletişimi artıracak ve endüstriye ruhsat başvurularının daha kolay onayıyla ilgili eğitim verecek.

Kaynak: http://www.fda.gov/oc/initiatives/advance/generics.html 16.10.2007

İlgili Görseller: