Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

Biyobenzer İlaçlarda Ar-Ge’den Regülasyona Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu

8-9 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenen BIOEXPO ile eş zamanlı olarak “Biyobenzer İlaçlarda Ar-Ge’den Regülasyona Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu” çevrimiçi olarak yapıldı. 8 Nisan 2021 tarihinde “Biyobenzer İlaçlarda Regülasyon, Proje Destek Programları ve Fikri Haklar” panelinde İEİS konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca 9 Nisan 2021 tarihinde İEİS moderasyonunda “Biyobenzer İlaç Geliştirme Projelerinde Neredeyiz? Engeller ve Fırsatlar” paneli gerçekleştirildi.

İEİS Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Biyoteknolojik İlaç Platformu (TBP) Başkanı Murat Barlas’ın yönetiminde gerçekleşen panelde, Türkiye’ye biyoteknolojik ilaç alanında yatırım yapan firmaları çatısı altında toplayan TBP’nin bazı üyeleri konuşmacı olarak yer aldı. Bu kapsamda Abdi İbrahim İlaç CEO’su Süha Taşpolatoğlu, Atabay İlaç Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü Doğan Taşkent, Dem İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Demir, Koçak İlaç Dış İlişkiler ve İş Geliştirme Direktörü Cem Koçak ile Nobel İlaç Genel Müdürü Hakan Şahin panelist olarak katılım sağladı.

Panelde biyoteknolojik ilaç alanında sektörün sorunları ve acil ihtiyaçları dile getirildi. Bu kapsamda biyobenzer ilaçlara yönelik ülke koşulları dikkate alınarak hazırlanacak mevzuatın ve etkin bir teşvik sisteminden oluşacak uygun ekosistemin zaman kaybetmeden kurgulanması ve hayata geçirilmesi gerekliliği ifade edildi.

Panel sonrasında İEİS PANELİNDE İLAÇ ÜRETİCİSİ FİRMALARDAN ÖNEMLİ ÇAĞRI: “Biyobenzer İlaç Alanında Ruhsat Mevzuatı Acilen Güncellenmeli” başlık basın bülteni servis edildi.

Basın Yansımaları

Ecza Gündem

Winally.com

09.04.2021

İlgili Görseller: