Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

2. İlaç Kurultayı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile ilaç endüstrisinin bir araya geldiği 2. İlaç Kurultayı, 30 Mart 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

Kurultayda T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz ve İEİS Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut açılış konuşması yaptı.

Barut yaptığı konuşmada “Ülkemizin en dinamik, en stratejik sektörlerinden birisi için çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir köşesine uzanan yatırımlarımızla, teknolojimizle, istihdamımızla ülkemize değer katmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sanayiciler olarak güçlü milli duygularla bu topraklardan aldığımızı daha büyük değer katarak yine bu topraklara vermeyi görevimiz kabul ediyoruz. Bu salonda bulunan herkes ortak bir amaç etrafında toplanmış durumda. Türkiye ilaç endüstrisinin rekabet gücünü artırmak, dünyada önde gelen endüstrilerden birisi konumuna getirmek. Bunun için Ar-Ge alanında söz sahibi, etkin bir üretici ve ihracatçı konumuna gelmeliyiz. Endüstrimizde bu potansiyel var. Sanayiciler olarak bizler tüm birikimimizi, enerjimizi ortaya koyuyoruz. Dengeli ve sürdürülebilir politikalarla desteklenirsek endüstrimizin beklentilerin de üzerinde yükseldiğine hep birlikte gururla tanıklık edebiliriz.” dedi.

Barut konuşmasının sonunda sektörün sorunlarına yönelik gösterdikleri olumlu yaklaşım ve gayretleri için başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan olmak üzere, Sağlık Bakanı, Sağlık Müsteşarı ve endüstriye desteğini esirgemeyen TİTCK Başkanı, Başkan Yardımcıları ve tüm yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Konuşmanın tam metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli paneller ile Türkiye ilaç endüstrisinin vizyonu ve hedefleri değerlendirildi.

Kurultayın TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz başkanlığında gerçekleştirilen “İlaç Sanayi Vizyon ve Hedefler-2023’e Doğru” başlıklı oturumunda İEİS Genel Sekreteri de yer alarak bir sunum yaptı.

2. İlaç Kurultayı Konuşması - İEİS Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut

30.03.2018

İlgili Görseller: