Üye Girişi

Haberler


<< Haber Arşivine Dön

İEİS Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Sendikamızın 2015 yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 20 Nisan 2015 tarihinde yapıldı. 

Genel Kurul’da, Sendikamızın 1 Ocak-31 Aralık 2014 dönemi faaliyet ve mali raporları ve 2015 yılı bütçe teklifi görüşülüp onaylandı, Yönetim ve Denetleme Kurulları ibra edildi. 

Toplantı, Sendikamız Onur Başkanı Kaya Turgut’un başkanlığını, Murat Barlas’ın başkan yardımcılığını, Erman Atasoy ve Muzaffer Bal’ın katip üyeliklerini üstlendiği Divan Heyeti’nin yönetiminde gerçekleşti. 

Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan Genel Kurul’un açılış konuşması, Yönetim Kurulu Başkanımız Nezih Barut tarafından yapıldı. 

Nezih Barut, yaptığı konuşmada “Hepinizin bildiği üzere 2009 yılında global bütçe uygulamasına geçildi. Uygulama yürürlüğe girdikten sonra, stratejik öneme sahip ilaç endüstrimizin varlığının ve sürdürülebilirliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini her platformda dile getirdik. Ancak politika belirleyicilerin kamu maliyesi öncelikli gündemi içerisinde, haklı argümanlarımız kabul görmedi. Sektörümüzün sadece sabit kur nedeniyle kamuya aktardığı tutar 2014 yılı itibarıyla 19 milyar TL’yi aşmış durumdadır. Süreçte, endüstrimiz; altından kalkamayacağı yüklerle karşı karşıya gelmiş, konsolide olarak zarar etmiştir. Bu sebeple varlık yaratma kabiliyetini ciddi oranda yitirmiş ve öz kaynakları erimiştir.“ dedi.

Barut konuşmasını,  Haziran ayında gerçekleştirilecek genel seçimlerin, ülkeye refah, istikrar ve toplumsal barış getirmesini dileyerek sonlandırdı.

27.04.2015

İlgili Görseller: